Поствам само заради формата им, тъй като много ми харесва, но аз по-скоро бих ги направила с твърдо тесто като гевреци и във фурната.
600 г брашно + сол + 3г сода бикарбонат (или бакпулвер)
320 мл топла вода - в нея се разтварят лъжичка захар и 5-7 г мая.
Смесват се и се месят. Оставя се да почине 10-ина минути. После пак се омесва и се добавя малко олио. Втасва.
Разточва се на дълго. Намазва се с масло и плънка. Сгъва се на три. Разрязва се на тесни ленти, взимат се две по две и се притискат по средата с нещо дълго и тънко, поизтеглят се, по средата напречно се слага шиш, вдига се, краищата се придържат, а шишът се извърта и така усуква тестото. Може да се завърти едни, два, три пъти, после връща на повърхността и шишът се натиска надолу, за да слепи слоевете.
Снимките са от този сайт - https://redhousespice.com/scallion-flower-rolls/,
Няма коментари:
Публикуване на коментар