Любимият семеен сладкиш =)
4-5 яйца1 ч.ч. захар
1 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. пудра захар
Белтъците на сняг с половината захар. Маслото се разбива с останалата захар, добавят се орехите, а после и белтъците. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя към сместа.
В тавичка с хартия или масло + брашно на 180°С до зачервяване.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Може да се прибави и пакетче сухо мляко.
Глазира се изпечения сладкиш с жълтъците и се запича на съвсем ниска температура, за да стегне.
Ако яйцата са домашни, може просто да се остави да изсъхне.
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар