6 яйца
250 гр пр. мляко320 гр захар
200 гр активен квас
100 гр краве масло
100 гр свинска мас
ванилия
2 с. л ром
кора от 2 лимона
1,1 кг брашно
В албумът, рецептата е показана стъпка по стъпка.
Брашната са София мел класик и лидълско 😁 тип 500.
Слагам всичко в купата. Пускам миксера до образуване на топка, спирам за 10 минути. Пускам да меси 10-15 мин, пак спирам за 10 мин и второ измесване до гладко тесто.
Оставям да втаса, оформям, пак втасва и пека.
Температурата в къщи е 21°С. Отне ми точно 24 часа.
В 7.30 захраних кваса, оставих до 13.30. Замесих тестото и го оставих до 21.30, оформих и оставих да втасват до 6.30 сутринта, когато ги сложих да се пекат.
Нищо предварително не съм затопляла, не съм разбивала.
Нищо предварително не съм затопляла, не съм разбивала.
Тестото не съм премесвала и разпъвала. Абсолютно класически козунак.
А тази рецепта също е много полезна, тъй като показва някои подробности като например за маяното тесто - подсладената мая.
Няма коментари:
Публикуване на коментар