четвъртък, 10 декември 2020 г.

Спирали - рулца по китайски

Поствам само заради формата им, тъй като много ми харесва, но аз по-скоро бих ги направила с твърдо тесто като гевреци и във фурната.

600 г брашно + сол + 3г сода бикарбонат (или бакпулвер)

320 мл топла вода - в нея се разтварят лъжичка захар и 5-7 г мая.

Смесват се и се месят. Оставя се да почине 10-ина минути. После пак се омесва и се добавя малко олио. Втасва.

Разточва се на дълго. Намазва се с масло и плънка. Сгъва се на три. Разрязва се на тесни ленти, взимат се две по две и се притискат по средата с нещо дълго и тънко, поизтеглят се, по средата напречно се слага шиш, вдига се, краищата се придържат, а шишът се извърта и така усуква тестото. Може да се завърти едни, два, три пъти, после връща на повърхността и шишът се натиска надолу, за да слепи слоевете.




Снимките са от този сайт - https://redhousespice.com/scallion-flower-rolls/
а рецептата е за - Chinese steamed buns, flower rolls (Hua Juan, 花卷)




Друг вариант е да се изрежат много по-тесни ленти и четири по четири (или три по три) заедно да се усучат.


И моите:











Няма коментари: