събота, 29 април 2023 г.

Пясъчна торта

Една лесна, бърза, домашна торта с продукти в почти всяка къща.

За блатът/основата:
380 гр брашно
110 гр захар
210 гр замразено масло
 
За кремът:
3 яйца
250 гр захар
750 гр сметана - заквасена
4 с.л. царевично нишесте
80 гр масло
10 гр ванилова захар

Начин на приготвяне:
Смесват се продуктите за блата и се слагат в голям тиган. С разбъркване за около 10 минути се получават хлебни трохи. За по мързеливите може и просто натрошени бисквити.

Съставките за крема се смесват и разбъркват над котлон до сгъстяване.
След това се слага тънък слой от трохите и след това крем. И така докато останат около 4 с.л. и от двете.
Слага се в хладилник за през нощта и след това се декорира с останалите трохи и крема.

Preslav Penev 

Няма коментари: