петък, 1 януари 2021 г.

Агнеса

 Любимият семеен сладкиш =)

4-5 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. меко масло

1 ч.ч. смлени орехи

1 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ч.ч. пудра захар


Белтъците на сняг с половината захар. Маслото се разбива с останалата захар, добавят се орехите, а после и белтъците. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя към сместа.

В тавичка с хартия или масло + брашно на 180°С до зачервяване. 

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване. Може да се прибави и пакетче сухо мляко.

Глазира се изпечения сладкиш с жълтъците и се запича на съвсем ниска температура, за да стегне. 

Ако яйцата са домашни, може просто да се остави да изсъхне.

Да ви е сладко! :) 

Няма коментари: